GEROOSTERDE PAPRIKA SAUS

01-02-2023

Vandaag maak ik een van mijn favoriete recepten, namelijk een geroosterde paprika tomatensaus met tagliatelle. Dit recept is voor 4 personen (ik zou uit gaan van 1,5 paprika per persoon). Lees je met me mee?



Dit is wat je nodig hebt:

  • 6 rode paprika's gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes
  • 750 gram gezeefde tomaten
  • 2 handvol basilicum
  • 200 milliliter kookroom 
  • 500 gram tagliatella
  • olijfolie
  • peper en zout



Bereidingswijze:

verwarm de oven voor op 200*c. Leg gehalveerde paprika's met de binnenkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout. Rooster ze 30 minuten zacht (houd ze goed in de gaten want ineens kan net hard gaan en dan zijn ze zo zwart). 

Fruit de knoflook, peper en sjalotjes in een koekenpan. Snijd de geroosterde paprika's in grove stukken, voeg deze toe en schep even goed om. Kook ondertussen de tagliatelle. 

Schenk de gezeefde tomaten in de koekenpan en voeg de basilicum toe, breng het aan de kook en laat het pruttelen. Maak de saus helemaal glad met de staafmixer of met de blender/foodprocessor. Schenk de kookroom erbij en verwarm het goed door.

Eetsmakelijk!

Nina

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin